De financiële sector

Beroepen in de financiële sector!

De financiële sector is een grote branche, waartoe niet alleen banken maar ook het accountantsbureau, de verzekeraar of de afdeling financiële administratie behoren. Wie op zoek is naar een baan in de financiële sector kan rekenen op veel aanbod in vacatures en mooie doorgroeimogelijkheden. Daarnaast is het salaris van beroepen in de financiële sector erg aantrekkelijk. Reden genoeg om te kiezen voor een van de volgende beroepen.

Van accountant tot boekhouder

Er heerst vaak verwarring over de accountant en boekhouder. De accountant houdt zich voornamelijk bezig met belastingaangifte van grote bedrijven, terwijl de boekhouder zich richt op kleine bedrijven en zzp-ers. De accountant is hbo- of wo geschoold en geniet bescherming door inschrijving in het register van de Nederlandse beroepsvereniging van Accountants.

De accountmanager verzekeringen kan rekenen op een salaris van €1800 tot €3000 per maand. De accountmanager is het eerste aanspreekpunt in het bedrijf en hiermee een onmisbare schakel.

Als administrateur heb je een mbo- of hbo-opleiding gevolgd. Van kleine bedrijven tot multinationals, overal is er behoefte aan een administrateur.

Met een hbo-, wo- of post bacheloropleiding verdient de belastingadviseur €2000 tot wel €4500 per maand. De kansen op de arbeidsmarkt zijn zeer goed, hier staan wel grote verantwoordelijkheden tegenover. Zo is de belastingadviseur verantwoordelijk voor een juiste aangifte van belastingen. De belastingconsulent adviseert bedrijven en heeft een mbo- of hbo-opleiding gevolgd.

Een betrekkelijk nieuw beroep binnen de financiële sector is de Bitcoin handelaar. Hier is geen opleiding voor vereist, affiniteit met de financiële en economische sector is wel gewenst.

De boekhouder is werkzaam bij een klein tot middelgroot bedrijf en verzorgt de boekhouding voor een maandsalaris van €1500 tot meer dan €4000 per maand.

Mensen met een krediet komen soms in de problemen. De medewerker debiteuren werkt aan een oplossing. Hij krijgt vaak te maken met aanmaningen, uitstel van betaling of faillissement. Met een mbo-opleiding heeft de medewerker debiteuren voldoende kennis opgedaan!

De pensioenadviseur stelt offertes en contracten op met betrekking tot pensioenen. Met een salaris van €2300 tot €4800 is dit een aantrekkelijk beroep. De pensioenjurist is gespecialiseerd in pensioenrecht en wo opgeleid.

Nog een hele bijzondere beroep is de rijksaccountant, deze controleert of de overheid het belastinggeld op een verantwoorde manier besteedt. Bij dit beroep kun je rekenen op een salaris van minimaal €4000 per maand.

Overige beroepen in de financiële sector

Er zijn natuurlijk nog veel meer bijzondere of aantrekkelijke beroepen in de financiële sector. De acceptant beoordeelt het risico bij een hypotheek of verzekeringsaanvraag. Dit is een van de weinige beroepen met een lager startsalaris. Een ander interessant beroep is de credit controller, die kredietlimieten van een bedrijf controleert.

Kies ook eens uit het beroep fiscalist, medewerker grootboek, of controller. De meeste beroepen in de financiële sector vereisen een hbo werk- en denkniveau, enkele beroepen zijn ook op mbo-niveau uit te voeren!

Key to the Market netwerkt met professionals in alle delen van de financiële sector! U kunt daarom ook zelf als professional abonneren op nieuw binnenkomende opdrachten in deze sector.

Als ambitieuze opdrachtgever kunt u via de onderstaande knop uw opdracht plaatsen. Er zijn talloze finance professionals beschikbaar om uw team te versterken.

Key to your Project Plan !

Plaatsing

Plaats uw opdracht gericht naar de juiste professional of stagiaire | Op maat opgestelde vacatures

Database

Database overladen met professionals binnen de financiële sector | Abonneer op nieuw binnenkomende opdrachten!

Bereik

Bereik professionals buiten ons database ook via social media | Opdrachten worden met budget geadverteerd!

Menu